Comunicat de l’APASOR en resposta a petició d’assemblea extraordinària.

apasor

ENCABEZADO

Benvolguts/des,

El passat dia 19 de setembre alguns socis de l’APASOR van presentar a la Junta de l’Associació el següent escrit:

 30-manaments

Des de la Junta volem donar resposta a aquesta petició i aprofitar per aclarir alguns aspectes dels Estatuts a totes les famílies associades.

En primer lloc us confirmem que els càrrecs de la Junta Directiva s’han renovat  d’acord amb el que preveuen els estatuts i que per tant no correspon procedir a la seva renovació. Igualment us recordem que a totes les assemblees anuals s’informa d’aquesta circumstància en un punt de l’ordre del dia. En la última també es va fer. Es pot consultar convocatòria i acta.

D’altra banda la nostra Associació forma part de la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) amb la qual s’ha contactat per tal de confirmar alguns aspectes dels Estatuts i poder-vos fer arribar la següent informació:

  • Renovació dels càrrecs de la Junta Directiva: Els nostres Estatuts, com els de la majoria de les AMPA, no preveuen un procediment electoral donat que el que es recull és la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva: 14.3 dels Estatuts.- L’elecció dels membres de la Junta Directiva, que han de ser associats, es fa per majoria simple dels associats assistents o vàlidament representats en l’Assemblea General. Les persones elegides entren en funcions després d’haver acceptat el càrrec.
    Art. 15.1.- Els membres de la Junta Directiva exerceixen llurs càrrecs per un termini màxim de 5 anys, sense perjudici de la seva reelecció (…).

    Igualment recordar que els càrrecs són a tall personal. No van per candidatura.
  • Vot delegat: per tal que pugui comptabilitzar-se el vot delegat no és suficient amb fer esment als Estatuts, com és el nostre cas, sinó que als mateixos ha de constar el procediment per fer la delegació de vot (si s’ha d’omplir una butlleta i quin és el model, si hi ha limitació en la delegació de vot, etc…). En el nostre cas, doncs, no és vàlid el vot delegat, ja que no està regulat.

Pels motius exposats no es convocarà cap Assemblea Extraordinària donat que no procedeix convocar eleccions a la Junta Directiva, doncs no existeix aquesta figura en els Estatuts.

La renovació dels càrrecs de la Junta es fa de manera progressiva, per tal d’aprofitar l’experiència dels membres més antics i la frescor dels més nous. Aquest és el procés en el qual hi confiem, i que s’ha dut a terme sempre a la nostra escola, a la resta d’escoles de La Salle Catalunya, i en general a la majoria de les escoles amb les que mantenim contacte.

Us recordem que teniu disponibles els Estatuts de l’APASOR al nostre blog (https://apasor.wordpress.com/estatuts) i que podeu demanar a la Junta Directiva la consulta d’altra documentació, com la resolució d’inscripció dels membres de la Junta Directiva. Tot està en regle i aprovat per la Generalitat de Catalunya.

Us volem transmetre les nostres ganes de seguir treballant per tirar endavant els projectes del nou curs que s’acaba d’iniciar, confiem en tenir el vostre suport, i comptem que ens acompanyeu a la propera Assemblea Ordinària  a la qual us convocarem tant aviat com sigui possible.

Moltes gràcies.

La Junta Directiva

Barcelona, 18 d’octubre de 2016

DOWNLOAD DOCUMENT: comunicat-apasor
Mail: apasor@gmail.com Twitter: @apasor_bcn
Facebook: https://www.facebook.com/apasor

Sé el primero en comentar

Deixa un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.