Servei per a Adolescents i Families – Pantalles a l’adolescència des d’una perspectiva de gènere

Benvolguts,

El Centre per a Famílies amb Adolescents ens fa arribar les xerrades i tallers gratuïts que han programat sota el títol «Pantalles a l’adolescència des d’una perspectiva de gènere».

Es parlarà de l’ús que fan els joves de les xarxes socials i de les oportunitats i riscos d’aquestes interaccions socials.  Quines responsabilitats tenen els adolescents? I els adults? Les formes de relacionar-se a través de les pantalles es veuen influenciades pel fet de ser noi o noia?

1. 19 de novembre – 18 a 20h| Xerrada
 
«Xarxes socials, gènere i adolescents: Drets i responsabilitats legals»​
A càrrec de Patsilí Toledo, doctora en dret públic i integrant del grup de recerca Antígona de la UAB i professora de gènere i justícia penal a la UPF.
La xerrada té per objectiu entendre les responsabilitats legals davant l’ús de les xarxes socials i TIC’s per part dels nois i noies adolescents. Quines responsabilitats tenen els i les adolescents? Poden ser denunciats, poden ser jutjats? Quina responsabilitat tenen els pares/mares davant de possibles delictes comesos per adolescents, com ara el bullying o la difusió no autoritzada de certes imatges? Quina responsabilitat pot recaure en els centres educatius?

2. 3 de desembre – 18 a 20h | Xerrada

 
«Interrelacions a les xarxes socials des d’una perspectiva de gènere»
A càrrec de Nieves Prado, pedagoga social, experta en perspectiva de gènere i violències masclistes, amb experiència en recerca i formació en xarxes socials i perspectiva de gènere. Tècnica de sensibilització  a l’Associació Creación Positiva.​
Analitzarem comportaments, missatges i dinàmiques de les relacions que es desenvolupen en els espais online. Ho farem des d’una perspectiva de gènere en clau feminista. Partirem de les experiències en primera persona dels nois i noies. Quines oportunitats i quins riscos es perceben en les interaccions socials a les xarxes?

Cal inscriure’s prèviament a través del correu electrònic saif@bcn.cat.

Sé el primero en comentar

Deixa un comentari

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.