4ª REUNIÓ DE DELEGATS CURS 2016-2017 (18-01-2017)

18 de gener de 2017

DELEGATS ASSISTENTS: P3-A, 1r EP-B, 2n EP-A, 2n EP-B, 3r EP-B, 4rt EP-B, 4rt EP-B, 6è EP-A, 6è EP-B, 1 ESO-B, 2n ESO-B.

 

RESUM

La reunió comença poc més tard de les 19:00 hores. A continuació es detallen els punts comentats al llarg de la reunió:

 1. Anglès extraescolar. S’ha comentat amb Kith la situació i faran tot el possible per intentar no interferir a les aules on fan les classes.
 2. Porteria pati. A la espera de proteccions per protegir àrees potencialment més perilloses. De totes maneres, es recorda que cal fer bon ús de l’equipament per part dels nens, sobretot a la hora de la recollida. Habitualment es pengen de  porteries, baranes, canastes, etc.
 3. Extraescolars / recollida tardes. Les extraescolars que es realitzen a la tarda després de l’horari escolar comencen habitualment entre les 17 i les 17.30. Tot i que habitualment els professors d’aquesta activitat es troben al pati quan acaben les classes pot passar que arribin tard, per evitar qualsevol tipus d’inconvenient es recomana que pugui haver algun pare / mare que estigui atent dels nens en el temps que estan al pati abans d’entrar a l’extraescolar.
  Per una altra banda, es recorda també que a la recollida de les tardes cal deixar espai per a que els nens i professors tinguin visibilitat. Això cobra especial importància en els dies de pluja que amb els paraigües encara es limita més l’àrea de visió.
 4. Carnestoltes – Escola. Aquest curs l’escola ha decidit no fer la rua el divendres de la setmana del Carnestoltes. Per contra s’ha decidit canviar-ho per una rua que es celebraria durant la setmana de les Festes La Salle.
 5. Carnestoltes – APASOR. Es continuen demanant voluntaris per col·laborar en les inscripcions, jurat, organització i muntatge, etc. Es suggereix que caldria valorar realitzar la festa al matí i no a la tarda ja que de seguida es fa de nit i pot fer força fred.
 6. Loteria. S’agraeix l’esforç dels pares voluntaris i l’escola en la recollida de la loteria. Aquesta activitat genera molta feina i necessita de la implicació de moltíssima gent. De cara a cursos vinents es plantejarà d’una altra manera, tot i que implicarà una disminució dels ingressos.
 7. Jornada Pau. La jornada de la pau serà el 27/01 i a les 9 hi haurà una activitat oberta a les famílies al pati de La Salle Gran.
 8. Xerrades. S’està intentant tancar una data amb el Juanjo Fernández sobre ajudar a estudiar als fills. Així mateix s’ha plantejat una xerrada sobre la figura de l’optometrista a la Salle Gran i, si és possible, repetir la xerrada de primers auxilis al Parvulari.
 9. Recollida joguines solidària. Va haver-hi molta participació de les famílies i s’ha d’agrair. Gran part de les joguines entregades van anar a parar a l’Agrupament Escolta Sant Francesc Xavier, i una petita part es va entregar al Parvulari (principalment joguines on faltava alguna peça o no estava en massa bon estat).
 10. Portes Obertes. Es realitzaran les portes obertes de Educació Infantil i Primària el proper 4 de Març.
 11. Sortida Anglaterra. Aquest curs s’ha canviat d’empresa. Tot i que el preu és semblant el viatge ofertat és més interessant, això ha fet incrementar el numero d’alumnes que s’han apuntat.
 12. Sortida a la neu de BAT. Es farà un viatge molt similar al de l’any passat. Donat que només s’han apuntat un 60% dels alumnes s’ha de decidir si per la resta s’oferirà algun tipus d’activitat complementària a l’escola.
 13. Assemblea ordinària APASOR. Es realitzarà el 31/01 a les 20h a la biblioteca de la Salle Gran. Un dels punts importants serà l’aprovació del projecte d’ombra del pati per tant cal fer èmfasi en l’assistència de les famílies.
 14. Dades delegats. Un dels objectius d’aquest curs és la reducció del paper per tant s’ha proposat posar a disposició de les famílies l’adreça de correu electrònic del delegat de cada classe al blog de l’APASOR.
 15. Innovació / Escola Nova 21. El projecte d’innovació de l’escola està en elaboració, per portar-lo a terme s’ha arribat a un preacord (encara no signat) per fer servir l’edifici adjacent al Parvulari i reformar-lo de cara a crear nous espais que permetin realitzar allà 1er de CI de Primària. Donat que les obres cal abordar-les amb el temps necessari s’ha descartat que els alumnes que aquest curs fan P5 arribin a estrenar aquestes noves instal·lacions, per tant baixaran a la Salle Gran en iniciar 1er de CI. Dintre de les obres a realitzar estan previstes 8 noves aules, gimnàs, menjador i una nova secretaria.
 16. Escola Nova 21. S’ha ampliat el termini fins al 30/01 per donar la llista d’escoles que estaran al projecte pilot.
 17. Motxilles. Es comenta que el pes de les motxilles dels alumnes de CS de Primària i ESO és excessiu. Donat que han de fer deures de pràcticament totes les assignatures cal que s’emportin a casa diccionaris, llibretes i llibres a diari. A ESO encara és pitjor ja que han de portar l’ordinador. A més a final de trimestre cal endur-s’ho tot per poder netejar l’aula.
  Pot ser, dintre de les reformes a realitzar a la Salle Gran més endavant, és podria pensar en fer taquilles pels alumnes a les àrees comunes.
 18. Rebuts. Es demana que l’escola pugui avaluar fer una distribució diferent dels rebuts. Principalment el problema està amb la partida de material que es paga al Gener. Si no es pot repartir en els 10 rebuts pot ser es podria escollir un mes que no fos Gener per fer el segon pagament d’aquest concepte.

Es dona per finalitzada la reunió prop de les 20:15.

Download Document: 4a Reunio delegats 2016-17 2017_01_18